Studere i en ny by

For mange vil studenttilværelsen være første steget bort fra barnerommet og barndomshjemmet. Og mange ønsker å flytte for å komme seg ut og litt bort fra det trygge hjemmet med masete foreldre og kjedelige kvelder. Da er det mange som velger å studere på høgskole en helt annen del av landet. På den måten kan de bli kjent med en ny plass, nye mennesker og nye miljø.

For det kan være godt å skifte miljø, enten for å komme bort fra dårlig påvirkning, eller for å få helt ny impulser.

Har man bestemt seg for hva man vil bli, og har funnet et studiested hvor man ønsker å bli bedre kjent med, kan man bare søke via de nettbaserte plattformene. Det kan gjøres to ganger i året, foran hvert semester. Og det er ingen problem dersom man ikke har realfagskompetanse, for det finnes løsninger for det også. Man kan enten ta et ettårig realfags-kurs, der man får en fin innføring i fagene og tilvenning til høgskole-livet. Eller man kan ta et halvårs-kurs, med fokus på matematikk og fysikk.

Man får stipend for å bo borte fra barndomshjemmet

Og dersom man velger å søke lånekassen for studielån, vil en del av lånet bli gjort om til stipend dersom kravene blir oppfylt. Det første er at man er borteboer, og det andre er at man må bestå fagene man går opp til eksamen i. Det er en flott måte å lære om seg selv og voksenlivet. For når man bor alene, må man tenke selv og ta ansvar for å få i seg mat, ha penger til livsopphold, og ikke bruke alle pengene på tull og tøys.

Det er ikke meningen at foreldre skal forsørge sine barn, når det selv har blitt myndige. Men en god hjelp økonomisk kan være en fordel, både for studenten og foreldre. Hvis man har noen forhåndsregler, kan studenten komme fra det, og enda ha klart å spare noen penger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *