En karriere innen musikkteater

Tenker du på å prøve lykken som musikalartist? I så fall finnes det gode muligheter til undervisning både i Norge og i mange andre land. Her til lands er det nok Bårdar Akademiet som stikker ut som det mest profilerte lærestedet. Her har veldig mange av dem man ser på scene rundt om kring skaffet seg utdannelsen sin så det er neppe vanskelig å finne meget dyktige artister som av hele sitt hjerte og med god samvittighet kan anbefale unge gutter og jenter med drømmer om å entre musikalscenen å søke om en plass.

Sang, dans og drama

Skal man kunne lykkes som musikalartist må man mestre alle de tre disiplinene godt. Det dreier seg som kjent om dans, sang og drama. Å være veldig god i ett av elementene, men svak i de andre hjelper ikke. Så for å lykkes bør man være interessert i alle tre delene og villig til å satse for fullt for å bli god også der man i utgangspunktet er svakest.

Man kan velge å fordype seg i enten drama eller dans, men sangen kan man ikke velge bort for den står sentralt uansett hvilken retning man velger. I tillegg tilbyr Bårdar ettårige påbygningsstudier innen musikk og dans. Målet er å utdanne dyktige artister med personlig uttrykk både for solo og ensemble.

Skolen er en toårig fagskole. Den har eksistert i mange år og lå lenge bare i Oslo, men etter hvert er det etablert avdelinger i Bergen og i Tvedestrand. Alle søkerne må gjennom opptaksprøver så de som vil søke må ha en del ferdigheter
å fare med allerede fra starten av og ikke minst kunne vise at de har et talent til å utvikle seg til en fullverdig musikalartist.

Begge utdanningsretningene er godkjent av det som kalles NOKUT, slik at studentene har rett til støtte fra Statens lånekasse.

Comments are closed.